Tegenwoordig hebben veel gezinnen een tablet of smartphone, waarop via apps leuke spelletjes gedaan kunnen worden.

Kinderen vinden het vaak erg leuk om een spelletje op de tablet of smartphone te doen. 

Apps zijn goed te gebruiken in de logopedische behandeling, de mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

Wat erg belangrijk is, is dat je het spel samen met je kind doet. Logopedie gaat over praten met elkaar, daar leren kinderen van !

Dit geldt overigens ook voor televisie kijken of computerspelletjes doen: kinderen leren hiervan pas echt, als de ouders er samen met het kind over praten.

 

Apps die goed te gebruiken zijn als ondersteuning van de logopedie, of om de taal te stimuleren, kun je vinden op de website www.praatapps.nl.

Kijk ook eens op www.schoolbordportaal.nl voor meer leerzame apps !

 

 Hieronder geven wij wat kant-en-klare tips m.b.t. goed bruikbare apps, voornamelijk voor peuters en kleuters.

 

 

We beperken ons tot de spelletjes die wij zelf leuk vinden en die gratis te downloaden zijn. Maar er is natuurlijk nog veel meer te vinden op het internet.

 

 

Niet alles wat u zoekt vindt u op onze website. Wij willen u graag helpen om verder te zoeken. Hieronder enkele tips: 

De Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) heeft een website waar veel degelijke en betrouwbare informatie gevonden kan worden. Ga naar www.logopedie.nl en klik op “Publieksinformatie”.
De informatie over stoornissen zijn verdeeld in vijf onderwerpen, namelijk stem- spraak- taal- slikken- gehoor.
De site geeft informatie over de stoornissen, wat de logopedist hieraan doen kan en soms staat onderaan de pagina een link naar een andere website.

In het gezondheidscentrum Het Kruispunt werken veel zorgverleners samen. Wilt u weten wie er allemaal in het centrum werkzaam zijn, kijkt u dan op de website van Het Kruispunt.

Soms kunt u zelf al veel doen om uw probleem te verhelpen. Of u kunt alvast ter voorbereiding op de logopedische behandeling aan de hand van adviezen en tips werken aan uw stoornis. In onze praktijk kunt u bij aanmelding vragen om deze tips en adviezen, we helpen u graag met informatie- en instructiefolders. Bel of mail ons gerust met uw vraag!

Ook als u zelf zoekt op het internet kunt u al het een en ander vinden. Het komt echter vaak genoeg voor dat de ene site precies het tegenovergestelde beweert dan een andere site…en wie moet je dan geloven? Wij adviseren:  

--Bezoek sites van patiëntenverenigingen of belangenverenigingen. Wij noemen hier enkele, bij ons bekende sites: teleac taalspel

--Oefensites en informatiesites zijn o.a. 

--Voor mensen die Nederlands als tweede taal leren:

  • is er www.taalklas.nl voor de eerste ondersteuning.
  • Via de televisieserie teleac taalspel kunt u als volwassene nog meer Nederlands leren. (let op, de serie wordt niet meer uitgezonden maar is nog te zien via uitzending gemist, hier gaat de link naartoe)

Dit is maar een kleine greep uit het enorme aanbod van informatie en oefenmateriaal, dat u op het internet kunt vinden.

Mocht u zelf een leuke tip hebben waar wij wat aan hebben, dan houden wij ons aanbevolen!